05. april – Uspostavljena saradnja KCCG i Klinike San Donato iz Italije

0
349

Nakon uspješno urađene operacije pacijentkinji sa kompleksnom urođenom srčanom manom održana je pres konferencija u Kliničkom centru Crne Gore na kojoj su učestvovali prof. dr Alesandro Đamberti iz Italije koji je izveo operaciju, direktorica KCCG Zorica Kovačević, medicinska direktorica KCCG doc. dr Snežana Raspopović i direktor Klinike za bolesti srca KCCG dr Nebojša Bulatović.

Italijanski kardiohirurg, prof. dr Alesandro Đamberti iz Klinike San Donato iz Milana, poručio je da građani Crne Gore mogu biti ponosni na Klinički centar.
-Želio bih da istaknem da sam bio prijatno iznenađen kada sam ušao u Klinički centar Crne Gore. Posjedujete ustanovu koja ima ogroman kapacitet, modernu tehnologiju, prijatan i profesionalan kadar. Dozvolite mi da iskoristim kulinarski rječnik – imate sve potrebne sastojke da napravite najbolje jelo, da ostvarimo dobre rezultate. I to je izuzetno važno, naročito za jednu malu zemlju kao što je Crna Gora, da uz dodatnu obuku i edukaciju, na svom domaćem terenu uspije da svojim građanima pruži savremenu medicinsku uslugu. Crna Gora može biti ponosna ovim Centrom – istakao je prof. Đamberti.
Direktorka KCCG, Zorica Kovačević kazala da je počastvovana što je uspješno izvedena složena i zahtjevna operacija srca. Najavila je da će KCCG proširiti saradnju sa italijanskom klinikom San Donato, kako bi se naš kadar što efikasnije obučio za dalji rad kod ovakvih kompleksnih zahvata te da će i jedan broj naših pacijenata imati mogućnost liječenja u klinici San Donato.
Dr Nebojša Bulatović, direktor Klinike za bolesti srca KCCG takođe je izrazio zadovoljstvo izvedenom operacijom i uspostavljenom saradnjom sa prof. dr Đambertijem naglašavajući da je od ogromnog značaja to što sada imamo mogućnost liječenja rijetkih bolesti kao što su urođene srčane mane i u svojoj državi.