05. jul – Mađarska donirala Crnoj Gori 200 hiljada Sinofarm vakcina

0
32

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović primili su, u ime Vlade Crne Gore donaciju Mađarske od 200 hiljada Sinofarm vakacina. U ime mađarske vlade donaciju je uručio Petar Sijarto, ministar vanjskih poslova.

Ministarka zdravlja je, prilikom uručenja donacije, istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada pokazala visok stepen solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

– Danas imam posebno zadovoljstvo da obavijestim crnogorske građane da je Republika Mađarska donirala našoj zemlji 200 hiljada Sinofarm vakcina, što je od neprocjenjivog značaja, jer dolazi u pravom trenutku u Crnu Goru. Na ovaj način nastavljamo masovnu vakcinaciju i zaštitu od korona virusa – kazala je ministarka dr Borovinić Bojović.

Ona se zahvalila mađarskom ambasadoru u Crnoj Gori Jožefu Neđešiju, Vladi Mađarske, ministru vanjskih poslova, a posebno ministru ljudskih resursa, prof. dr Miklošu Kašleru, koji su zajedničkim aktivnostima uspjeli da obezbijede ovu veoma vrijedu donaciju za Crnu Goru.

– Ovo je prilika i da još jednom pozovem naše građane, koji to do sada nijesu učinili, da se vakcinišu, kao i da poštuju mjere, jer će na taj način zaštiti svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih – poručila je dr Borovinić Bojović, prenosi Analitika.