05. novembar – Otvorena jedinica hitne pomoći u Opštini Tuzi

0
19

Stanovnici Opštine Tuzi dobili su savremenu jedinicu hitne medicinske pomoći, koja se nalazi u okviru objekta Doma zdravlja Podgorica. Rekonstruisani prostor hitne pomoći svečano puštili u rad ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomod dr Vuk Niković.

– Na ovaj način realizujemo jedan od naših strateških ciljeva, što smo i obećali našim građanima, a to je modernizacija i unapređenje ovog veoma značajnog dijela zdravstvenog sistema i otvaranje jedinica hitne medicinske pomoći u svim opštinama. Pored Petnjice i Tuzi, koji su pušteni u rad, do kraja ove godine Zavod za hitnu medicinsku pomoć opremiće i otvoriti jedinice i u Šavniku, Plužnama i Gusinju.

Hitna pomoć u Tuzima je reper kako treba i kako će izgledati sve jedinice hitne pomoći u Crnoj Gori, u skladu sa intencijom Ministarstva zdravlja i menadžmenta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da primjenjujemo savremene principe organizacije ovog bitnog segmenta zdravstvene zaštite – kazala je ministarka Borovinić Bojović.

Hitna medicinska pomoć je, kako je istakla ministarka, specifičan, veoma važan dio zdravstvenog sistema i ogledalo njegovog kvaliteta, uspješnosti i efikasnosti.

Izražavajući zadovoljstvo što su stanovnici sa ovog područja dobili mogućnost da u svom mjestu stanovanja dobiju usluge hitne medicinske pomoći, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je rekao da je ovo veoma značajan projekat za Opštinu i njene građane.

– Ovo je još jedan dokaz partnerstva lokalne uprave, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Ministarstva zdravlja, naše dobre komunikacije, zahvaljujući čemu je scijeli projekat realizovano veoma brzo. Mislim da je ovo model dobre sardanje i naravno tako ćemo nastaviti i ubuduće za dobrobit naših građana, kazao je Đeljošaj.

Dr Niković naglasio je spremnost menadžmenta Zavoda da, kako je kazao, zapušten sistem hitne medicinske pomoći podigne na nivo regiona, pa čak i više.

– Danas smo spremni da uradimo nešto na opšte dobro građana i da gerenalno kvalitet zdravstvene zaštite podignemo na viši nivo. Ovo će biti primjer partnerske saradnje i nadam se da će ova generacija napraviti nešto što generacije ispred nas apsolutno nijesu htjeli ili nijesu umjeli – poručio je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.