06. februar – Doniran CTG aparat bolnici u Nikšiću

0
244

Elektroprivreda je donirala novi CTG aparat Opštoj bolnici u Nikšiću, koji se koristi za analizu srčanog rada bebe i materičih kontrakcija majke.

Direktor Opšte bolnice Nikšić, dr Ilija Ašanin, kazao je da bolnica ima dva takva aparata, dok je novi, treći, nabavljen u cilju praćenja savremenih trendova.

– To je aparat posljednje generacije i pruža mnogo više mogućnosti nego postojeći aparati koje imamo – rekao je dr Ašanin.

Predstavnik EPCG-a, Rajko Šebek, istakao je da Elektropriveda, kao društveno-odgovorna kompanija, kontinuirano pruža podršku u vidu donacija raznim zdravstvenim ustanovama na nivou Crne Gore.

Prema riječima Šebeka, EPCG je zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Nikšić u poslednjih godinu dana donirala oko 60 hiljada eura za razne medicinske aparate.

-Ova godina je jubilarna godina EPCG, jer se obilježava 110 godina postojanja i rada. U to ime, u toku ove godine, planirana sredstva za manifstacije usmjerićemo u donacije uglavnom u zdravstveni, kao i prosvjetni sektor – kazao je Šebek.

On je najavio i veliku donaciju Opštoj bolnici Nikšić tokom ove godine.