24. februar – Sastanak za projekat MADE

0
378

Medicinski fakultet u Podgorici bio je domaćin sastanka za projekat Mobile Access Dental Clinic-MADE čija realizcija počinje 1.04.2020. Ovaj projekat je odobren u okviru drugog poziva Interreg – IPA CBC programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. Nosilac projekta je Medicinski fakultet, Sveučilišta u Splitu, a Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore i Sveučilište u Mostaru će učestvovati kao partneri.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta u Splitu, prof. dr Katarina Vukojević, prodekan za Stomatologiju na Medicinskom fakultetu u Splitu i mr sc Marko Mimica. Sa Medicinskog fakulteta u Podgorici sastanku su prisustvovali prof. dr Miodrag Radunović, prof. dr Aneta Bošković, prof. dr Žarko Dašić, prof. dr Miroslav Radunović, prof. dr Jasminka Anđelić, prof. dr Snežana Matijević i doc. dr Mirjana Đuričković.

Cilj ovog projekta je procjenjivanje trenutnog nivoa oralnog zdravlja kod stanovnika Crne Gore, Hrvatske i Bosne I Hercegovine. Jedna od ideja je i osnivanje zajedničkog Centra znanja o oralnom zdravlju kojim bi se omogućila adekvatna i dostupna implementaciju preventivnih programa, profilaktičkih, dijagnostičkih i terapijskih procedura stanovništvu ovog područja. Ućeščem u ovom projektu, planirana je nabavka modernih stomatoloških stolica, za Studijski program Stomatologija, Medicinskog fakulteta, Univerziteta Crne Gore.