06. jul – Addiko Bank jubilej obilježila donacijom KCCG-u

0
243

Povodom obilježavanja jedanaest godina prisustva na tržištu Crne Gore, kao i godišnjice novog brenda, Addiko Bank AD Podgorica donirala je 5.000 eura Instututu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.
Addiko banka je pružila finasijsku pomoć za kupovinu hirurškog seta za otohirurgiju (hirurgiju srednjeg uva) i tri čeona svijetla za potrebe Odjeljenja za otorinolaringologiju (ORL) Instututa za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).
Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji direktorka IBD-a dr Sonja Milašinović je izrazila zadovoljstvo što je menadžment banke donaciju opredijelio za bolnicu u kojoj se liječe najmlađi pacijenti.
Načelnik Odjeljenja za ORL IBD-a dr Ognjen Jovićević se takođe zahvalio na vrijednoj donaciji koja je omogućila zanavljanje postojećih instrumenata. On je rekao da se na godišnjem nivou uradi od 100 do 150 operacija srednjeg uva te je zanavljanje instrumenata neophodno za svakodnevni rad ljekara. Čeona svijetla se koriste za rad ljekara u ambulanti i operacionoj Sali, a set instrumenata samo u operacionoj sali prilikom izvođenja hirurških intervencija. Dr Jovićević se takođe zahvalio i firmi INEL MEDICA iz Podgorice koja je omogućila realizaciju donacije.