06. jul – Počela izgradnja stanova za zdravstvene radnike u Nikšiću

0
226

U naselju Rudo polje u Nikšiću ozvaničeni su radovi na izgradnji dvije stambene zgrade sa 70 stanova za zdravstvene radnike. To je gradnja prvih stambenih zgrada za zdravstvene radnike u Nikšiću, poslije pauze od 30 godina, koji će dobiti stanove po povoljnim uslovima od oko 550 EUR za kvadrat. Vrijednost radova je 2,35 miliona eura, a biće izgrađeno 20 dvosobnih, 38 jednosobnih stanova, kao i 12 garsonjera.
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Milovan Vujović rekao je da u saradnji sa Vladom pomažu realizaciju brojnih takvih projekata, i kazao da se nada će ubuduće biti intenzivnije rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu. Vujović je ukazao na dobru saradnju sa Opštinom Nikšić i Stambenom zadrugom, kao i Sindikatom zdravstva koji se bore za bolje uslove zdravstvenih radnika.
Predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović kazao je da je riječ o projektu koji zajedno realizuju Sindikat zdravstva, Ministarstvo zdravlja i lokalna uprava grada.
– Opština je besplatno obezbijedila plac i oslobodila Sindikat plaćanja komunalija za gradnju, ukupne vrijednosti oko 475 hiljada eura, a za realizaciju ostalih finansijskih poslova zadužen je Sindikat zdravstva – rekao je Grbović.
Direktor Stambene zadruge i predsjednik jednog od Sindikata zdravlja Vladimir Pavićević kazao je da je gradnja stanova za zdravstvene radnike rezultat njihove uspješne saradnje sa Opštinom i Ministarstvom zdravlja i da bi trebalo da budu završeni do kraja naredne godine.
Pavićević se zahvalio Ministarstvu zdravlja koje finansijski pomaže Zdravstvenu zadrugu i Opštini što je oslobodila plaćanja komunalija i kazao da se nada će i u ostalim gradovima uspjeti da na taj način poboljšaju status i položaj zdravstvenih radnika.
Predsjednica Sindikata Opšte bolnice u Nikšiću Željka Vasiljević navela je da u Nikšiću ima oko 800 zdravstvenih radnika, od kojih 25 odsto nije riješilo stambeno pitanje. Ona je kazala da je za radnike cijena kvadrata od oko 550 eura prihvatljiva i da će prioritet pri raspodjeli imati zaposleni koji su bez ikakvog stana.