06. septembar – Nove mjere protiv koronavirusa

0
6

Vlada Crne Gore donijela je nove mjere protiv koronavirusa. U okviru nacionalne kovid potvrde više se neće priznavati status djelimične vakcinacije – ona će biti validna samo ako osoba ispunjava jedan od uslova – da je osoba u potpunosti vakcinisana (da je prošlo 14 dana od primanja druge doze), da osoba posjeduje negativan PCR test i da osoba posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 časova.

– Cilj nam je da škole budu otvorene i smatramo da je veoma važno da one ostanu otvorene zbog pravilnog rasta i razvoja djece – rekla je ministarka  zdravlja dr Jelena Borovninić Bojović.

Svadbama i sportskim događajima mogu prisustvovati do 100 ljudi koji ispunjavaju jedan od uslova iz kovid potvrde. Broj gostiju na terasama i baštama nije ograničen ali svi zapošljeni i gosti moraju da imaju uslov iz sertifikata. Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo uz jedan od uslova iz kovid potvrde, a broj gostiju je ograničen na 100. Ulazak u tržne centre se odnosi samo na one koji ispunjavaju uslov iz kovid potvrde, piše Portal Analitika.