07. avgust –  Izgradnja nove Bolnice i stambene zgrade za zdravstvene radnike u Pljevljima

0
121

Cilj podrške projektima izgradnji objekta nove Bolnice i stambene zgrade za zdravstvene radnike u Pljevljima jasno ukazuje na opredijeljenost Vlade Crne Gore i Opštine Pljevlja da zdravstvenu zaštitu i njenu dostupnost građanima drži u vrhu svojih prioriteta, saopšteno je tokom posjete ministra zdravlja Kenana Hrapovića opštini Pljevlja.

Na sastanku su, pored ministra Hrapovića i predsjednika opštine Pljevlja Igora Golubovića, prisustvovali predsjednici dva reprezentativna sindikata zdravstva Crne Gore gospođa dr Ljiljana Krivokapić i dr Vladimir Pavićević, predsjednik sindikata Doma zdravlja u Pljevljima i direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Erduan Lalović.

U oktobru mjesecu 2019. godine Vlada je na svojoj 139. sjednici održanoj u Pljevljima podržala inicijativu Ministarstva zdravlja o potrebi izgradnje objekta nove Bolnice u Pljevljima i time zadužila Ministarstvo da u saradnji sa Ministarstvom finansija i Upravom javnih radova, u najkraćem roku, pronađu način i model za početak gradnje nove Bolnice u najsjevernijoj crnogorskoj opštini.

Tema sastanka je bila i izgradnja stambenog objekta za zaposlene u pljevaljskom zdravstvu, koja bi značajno doprinijela poboljšanju kvaliteta života zdravstvenih radnika u Pljevljima, kako bi mogli da svoj posao rade na kvalitetniji i bolji način i kako bi jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja riješili na pravi način po povoljnim uslovima.

Oko 80 zaposlenih se prijavilo da želi da riješi svoje stambeno pitanje pod veoma povoljnim uslovima. Na ovaj način Vlada i Ministarstvo zdravlja žele da daju dodatni impuls na poboljšanju standarda zaposlenih u Pljevaljskom zdravstvu koji će na ovaj način, rješavajući svoje stambeno pitanje ostajati u mjestu svog boravka, ostajati u mjestu u kom rade i na taj način pružati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima Pljevalja i Žabljaka. Samim tim činom, naši pacijenti, naši osiguranici iz ove dvije opštine neće morati u narednom periodu da putuju u druge bolnice da se liječe, već će kvalitetnu zdravstvenu zaštitu dobijati upravo ovdje u pljevaljskim objektima Doma zdravlja, Opšte bolnice i službe Hitne pomoći” zaključio je ministar Hrapović, koji je zajedno sa učesnicima sastanka obišao lokaciju na kojoj će se graditi stambeni objekat.

Dr Ljiljana Krivokapić se nada da će uspješnom realizacijom ovog projekta, Dom zdravlja i Bolnica nastaviti da budu prepoznati u Crnoj Gori kao jedno kvalitetno jezgro u pružanju zdravstvene usluge i da će na ovaj način rešavajući stambenu problematiku odnosno egzistencijalni problem stvoriti zadovoljnog građanina I zadovoljnog zdravstvenog radnika.

Predsjednik sindikata zdravstva dr Vladimir Pavićević je dodao da se predmetna parcela nalazi neposredno pored planirane nove bolnice, što će zdravstvenim radnicima svakako mnogo olakšan i i dolazak na posao i odlazak sa posla. Stambena zadruga je finansijski vrlo stabilna i nadam se da ćemo uspjeti da na zadovoljstvo zdravstvenih radnika provedemo tu proceduru do kraja, zaključio je on.