10. avgust – Obnavljaju laboratoriju u kotorskoj bolnici

0
94

Centar za laboratorijsku dijagnostiku u Opštoj bolnici u Kotoru biće uskoro rekonstrisan, a kako ističu u novom menadžmentu na čelu sa dr Davorom Kumburovićem, u potpunosti će adaptirati prostor, površine oko 200 kvadrata.

U laboratoriju kotorske opšte bolnice, koja se nalazi u sklopu objekta Doma zdravlja Kotor, od 1982. godine, kada je otvorena, gotovo da nije bilo ulaganja, tako da je prostor neuslovan i neadekvatan, a oprema zastarjela, stoji u saopštenju.

– Rekonstrukcijom je planirana zamjena i ugradnja novih elektro i vodovodnih instalacija, novi plafoni i podovi prilagođeni laboratorijiskoj djelatnosti, kao i molerski i zanatski radovi. Takođe, prostor će se opremiti novim namještajem i savremenim aparatima za laboratorijske analize. Predviđeno je da se proširi paket usluga u oblasti laboratorijske dijagnostike, koja će se nakon rekonstrukcije raditi na jednom mjestu, čime će biti značajno olakšano građanima da dobiju ovaj vid zdravstvenih usluga – istakli su iz kotorske bolnice.