08. mart – DONACIJA JAPANA ZA UNAPREĐENJE SISTEMA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE I OBRAZOVANJA

0
288

Povodom donacije Vlade Japana, u prostorijama Ministarstva prosvjete potpisan je ugovor o donaciji 254.538 eura u cilju unapređenja sistema zdravstvene zaštite i obrazovanja u Crnoj Gori.

Ugovor su potpisali direktori JU OŠ „Petar Dedović“ Plav, JU OŠ „Vuk Karadžić“ Bijelo Polje, Javne predškolske ustanove „Irena Radović“ Danilovgrad, Specijalne bolnice za psihijatriju „Dobrota“ Kotor i ambasador Japana u Crnoj Gori NJ. E. Đuići Takahara.

Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota, Kotor, za projekat koji je aplicirala prije godinu dana, odobren je ukupan iznos od 61.736. eura, za nabavku sanitetskog vozila, EKG aparata, mašine za pranje posuđa u kuhinji i dvije mašine za vešeraj, što je veoma korisno za bolje ostvarivanje zdravstvene zaštite, poboljšanje higijenskih uslova, kvaliteta i bezbjednosti hrane, obzirom na nedostatak i dotrajalost postojeće opreme.

Nakon svečane ceremonije potpisivanja ugovora su se obratili ministar prosvjete mr Predrag Bošković, ambasador Japana u Crnoj Gori NJ. E. Đuići Takahara i sekretar Ministarstva zdravlja Nina Milović.