09 – 13. septembar – U ULCINJU ODRŽANE SPORTSKE IGRE ZDRAVSTVENIH RADNIKA

0
394

Sportski susreti zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Crne Gore sa međunarodnim učešćem održani su od 9. do 13. septembra u Ulcinju.

Učestvovalo je oko 400 takmičara i takmičarki iz Crne Gore i zemalja okruženja, među njima i sedamdesetak predstavnika zdravstvenih institucija iz Opšte bolnice Kotor, Doma zdravlja Kotor, Psihijatrijske bolnice Dobrota, te iz risanskog Doma starih „Grabovac” i bolnice „Vaso Ćuković” Risan.

Dragan Begenišić, predsjednik Udruženja zdravstvenih radnika Boke i Primorja, izjavo je da su, petnaesti po redu, susreti protekli u vedroj atmosferi i sportskom druženju, gdje rezultat i nije bio u prvom planu.

Osim učesnika iz Crne Gore, učešće su uzeli i predstavnici nekoliko medicinskih ustanova iz država regiona -„Fondacija Solidarnost Srbije” Beograd, Resursni centar Republike Srpske, Opšta bolnica Tešanj, Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo, Udruženje „Sonata” Trebinje, Psihijatrijska bolnica „Sokolac”, Kantonalna bolnica „Dr Safet Mujić” Mostar, Sveučilišna bolnica Mostar, Kantonalna bolnica „Dr Irfan Ljubijankić” Bihać, Psihijatrijska bolnica Idrija -Slovenija, Makedonsko udruženje laboranata iz Skoplja i Strumice i drugi.

Sportske discipline za muškarce i žene su bile: mali fudbal, odbojka, rukomet, košarka, stoni tenis, pikado i šah.