09. maj – Ukrajina donirala dezinfekciona sredstva

0
172

Počasni konzul Ukrajine Stanislav Dovgij donirao je dezinfekciona sredstva Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u vrijednosti od deset hiljada eura, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG-a su kazali da je ta ustanova, kao i do sada, visoko profesionalno odgovorila ozbiljnom izazovu sa kojim se suočilo čovječanstvo.

Rukovodstvo KCCG, na čelu sa direktorom dr Jevtom Erakovićem, zahvalilo je Dovgiju na vrijednoj donaciji.

– Veoma nas raduje da smo u ovim teškim iskušenjima imali veliko razumijevanje i podršku prijatelja KCCG-a i naše države – kazali su iz te zdravstvene ustanove.

Oni su naveli da je ta donacija je još jedan primjer uzajamnog njegovanja prijateljskih odnosa između Ukrajine i Crne Gore.

– Pandemija COVID-19 je pokazala da je zajedničko djelovanje i uzajamna podrška najbolji put za njeno suzbijanje – kazali su iz KCCG-a.

– Još jednom upućujemo najiskreniju zahvalnost Dovgiju na ovom humanom činu jer je nesebična pordška i pomoć drugima od neprocjenjivog značaja u iskušenjima kada svi ulažemo maksimalne napore da zaštitimo zdravlje populacije – naveli su iz te zdravstvene ustanove.