09. septembar – Otvorena jedinica Hitne pomoći na Cetinju

0
24

Hitna medicinska pomoć jedan je od najvažnijih segmenata svakog zdravstvenog sistema i ogledalo njegovog kvaliteta, uspješnosti i efikasnosti, zato je neophodno da iza njega stoji država u punom kapacitetu, ocijenio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić. On je to rekao na svečanom otvaranju jedinice Hitne medicinske pomoći na Cetinju.

– Danas nas na Cetinju okupio lijep povod – zvanično otvaramo u potpunosti adaptiranu i opremljenu jedinicu hitne medicinske pomoći, kojom će se značajno podići nivo pružanja zdravstvene zaštite građanima Prijestonice – rekao je Šćekić.

Prema njegovim riječima, zaposleni u hitnoj pomoći će od sada raditi u moderno uređenom i po svim standardima struke opremljenom objektu, a pacijenti dobijati zdravstvene usluge brže, kvalitenije i efikasnije. On je kazao da je projekat, vrijedan 65 hiljada eura, osmišljen i uspješno finalizovan zahvaljujući saradnji lokalne samouprave, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Ministarstva zdravlja.

– Prijestonica Cetinje, na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Đuraškovićem, prepoznala je značaj ulaganja u zdravstveni sistem i izdvojila značajna sredstva za adaptaciju prostora hitne pomoći, na čemu im i ovom prilikom upućujem veliku zahvalnost – poručio je Šćekić.

Kako je dodao, za još jedan uspješno realizovan projekat u ovoj oblasti je zaslužan i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Vuk Niković sa svojim timom, koji ima jasno definisanu strategiju razvoja hitne službe na nivou države.

– Rezultate njihovog rada vidimo kako danas na Cetinju, tako smo im nedavno svjedočili i u Podgorici, Plužinama i ranije u Tuzima, a predstoje radovi i u Gusinju, Šavniku, Ulcinju – naveo je Šćekić.