11. avgust – Crna Gora visoko na ljestvici zdravstvenog turizma

0
98

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović posjetio je Portonovi u Kumboru gdje se uvjerio u sve što je urađeno tokom poslednje godine, kada se investitor suočio sa izazovima organizacije gradilišta, radne snage i nabavke odgovarajuće opreme u uslovima pandemije Covid 19.

Posebno je istakao značaj završetka radova na hotelu One and Only, prvi ovog tipa u Evropi, koji je okupio i najpoznatije svjetske brendove kao zaokruženi dio ponude. Projekat će tokom cijele godine zapošljavati 900 radnika, dok će u sezoni upošljavati 1.500.

Prethodno, predjednik Đukanović je tokom posjete Herceg Novom obišao Institut Dr Simo Milošević – Igalo i u sklopu njega novootvoreni kabinet za membransku aferezu, u okviru kojeg se sprovodi jedinstvena procedura u regionu.

– Na taj način, Crna Gora se zahvaljujući svom brendu Institutu Igalo visoko podigla na ljestvici u oblasti zdravstvenog turizma – naveo je Đukanović.

Predsjednik je, u tom kontekstu, izarazio zadovoljstvo i svoju punu podršku, kao i podršku države, u cilju daljih investicija kako bi se unaprijedio kontinuirani razvoj Instituta, kao i pomoć pri izradi razvojne strategije.