11. septembar – ODRŽAN ČETVRTI KONGRES FIZIJATARA

0
346

Četvrti Kongres crnogorskih fizijatara održan je od 10. do 13. septembra na Cetinju. Na njemu su, osim domaćih učestvovali i fizijatari iz okruženja – Srbije, BiH, Hrvatske i Makedonije, te eminentni evropski stručnjaci, profesori Žorž Lens iz Portugala, Alesandro Đustini iz Italije i Gylseren Akzy iz Turske.

Na svečanom otvaranju kongresa govorili su prim. mr sci Željana Škarić-Karanikić, predsjednica Udru\enja fiyijatara Crne Gore, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore dr sci Kenan Hrapović i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović,

Pomoćnik ministra zdravlja Zoran Kostić, otvorio je Kongres, ističući da je cilj takvih stručnih skupova da se iznesu i razmijene naučna dostignuća, stručne novosti, znanja i iskustva radi unapređenja znanja iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije.

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore, Udruženje sportske medicine Crne Gore i Uprava za mlade i sport Crne Gore namjeravaju da Kampanja “Ispravi se i vježbaj!” postane tradicionalna i da se sprovodi svake godine, kako bi efekti edukacije i prevencije pomogli što većem broju građana i spriječili širenje pojave deformiteta.