12. februar – U Domu zdravlja Ulcinj novi mamograf i ultrazvučni aparat

0
309

Novi ultrazvučni aparat i mamograf u Domu zdravlja Ulcinj, čija je vrijednost preko 80 hiljada eura, omogućiće bolju dijagnostiku i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za građane te opštine, ali i turiste, kazao je ministar zdravlja dr sc Kenan Hrapović.
– Očekujem da u narednom periodu na savremenim aparatima, zaposleni u Domu zdravlja Ulcinj, još jače i posvećenije rade na realizaciji skrining programa za rano otkrivanje karcinoma dojke i na prevenciji u smislu boljeg izliječenja i kvalitetnijeg života dama iz Ulcinja – rekao je Hrapović.
On je istakao da je prošle godine, kroz kapitalni budžet u Dom zdravlja Ulcinj uloženo preko 150 hiljada eura.
– Ove godine je u toku realizacija jednog veoma značajnog projekta, a to je Projekat Energetske efikasnosti, za koji je opredijeljeno 450 hiljada eura. Tako da će ovaj objekat u narednom periodu zaista biti jedan prostor u kome će se svi osjećati ugodno, i zaposleni, a posebno naši građani – kazao je Hrapović.
Oprema i prostor, kako je rekao, ne znače mnogo bez kvalitetnog i stručnog kadra.
– U Domu zdravlja Ulcinj zaista postoji posvećen kadar i Ministarstvo zdravlja je imalo sluha kada su zahtjevi menadžementa u pitanju, u smislu dodjeljivanja specijalizacija. Tako da je Ministarstvo zdravlja u prethodne dvije godine dodijelilo sve potrebne specijalizacije koje su zahtjevane i očekujemo povratak specijaliste interne medicine, specijaliste mikrobiologa, specijaliste epidemiologa i specijaliste porodične medicine – naveo je Hrapović.
Direktor Fonda za zdravstevno osiguranje, Sead Čirgić, kazao je da je saradnja između te ustanove i Doma zdravlja Ulcinj na visokom nivou.
– Rezultat te saradnje možete vidjeti i danas, a rezultati će se posebno vidjeti u narednom periodu. Fond je sa nabavkom ultrazvučnog aparata i obezbjeđivanjem sredstava za nabaku mamografa, nastavio sa realizacijom planova Ministartsva zdravlja i Vlade za obezbjeđenje kvalitetne zdravstvene zaštite na području Opštine Ulcinj – rekao je Čirgić.

Direktor Doma zdravlja Ulcinj, dr Pavle Marniković, rekao je da će u Domu zdravlja nastaviti kontinuirano sa skriningom raka dojke i raka grlića matarice na jedan bolji i kvalitetniji način. I do sada smo to imali, ali sada su tu novi, najsavremeniji aparati koji će omogućiti našim doktorima da rade još bolju dijagnostiku.