12. oktobar – OTVORENE DVIJE NOVE APOTEKE MONTEFARMA

0
312

U Podgorici su otvorene još dvije apoteke Montefarma, na Starom aerodoromu i Bloku 12, čime će stanovnicima tih gradskih područja biti omogućeno da brže i lakše dobiju propisanu terapiju. Ministar zdravlja, prof. dr Budimir Šegrt, poručio je da je zadovoljan što se ovakvi zdravstveni objekti otvaraju u Crnoj Gori. On je rekao da je disperzija zdravstvenih punktova u velikim gradovima naišla na dobru podršku. Ocijenio je da je to u funkcionalnom smislu pun pogodak, jer se crnogorskim građanim približava zdravstvena zaštita. Montefarm, kao javna zdravstverna ustanova, sposoban je da građanima Crne Gore obezbijedi kvalitetan i adekvatan lijek bez ikakvih problema – izjavio je dr Šegrt.

Direktor Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore “Montefarm”, Radoman Dragaš, kazao je da je Montefarm, u ciju sprovođenja strategije Ministarstva zdarvlja, odnosno približavanja zdravstvene primarne zaštite pacijentima, otvorio apoteke.
U Crnoj Gori trenutno su 52 apoteke Montefarm-a, od čega su u Podgorici 14. Strategija je da se apoteke i dalje šire u Crnoj Gori – objasnio je Dragaš.