12. septembar – Vakcinacija u RTCG da bude motivacija za ostale

0
111

Otvoren je punkt za vakcinaciju zaposlenih u Radio Televiziji Crne Gore i njihovih porodica. Direktor Doma Zdravlja Podgorica dr Danilo Jokić kazao je da vjeruje da će RTCG motivisati ostale medijske kuće i građane da urade isto. Sa njim je saglasan i direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić koji smatra da ovakvom akcijom Javni servis pomaže građanima da shvate da vakcinacija nema alternativu i da je to najmoćnije oružje protiv kovida 19.

Aleksandra Sekulić Vojvodić iz Radio Televizije Crne Gore kazala je da se nada velikom odzivu zaposlenih i članova njihovih porodica, koji će imati priliku da se vakcinišu.

– Današnjom organizacijom vakcinacije na inicijativu RTCG u saradnji sa IJZ i DZ Podgorica, potvrđujemo svoju društvenu odgovornost. Na ovaj način šaljemo poruku našim zaposlenima, njihovim porodicama i svima onima do kojih dopiremo riječju i slikom. Vjerujemo da je ovaj pristup primjeren Javnom servisu i njegovoj ulozi u društvu. Javni servis će biti promoter vakcinacije jer vjerujemo da imunizacija nema alternative – kazala je Sekulić Vojvodić.

Dr Jokić je istakao je da mu je drago da je RTCG prepoznala značaj procesa imunizacije i obezbijedila punkt.

– Vjerujem da će na ovaj način Javni servis biti motivacija za ostale medijske kuće i građane Crne Gore. Nadam se da će ovakvih akcija biti i u budućnosti i da će građani shvatiti da na taj način štite sebe i ljude oko sebe – kazao je on.

Govoreći o procesu imunizacije dr Galić naglašava da uvijek može bolje.

– U jednom momentu smo bili prepoznati kao zemlja sa najvećim brojem vakcinisanih na dnevnom nivou u odnosu na broj stanovnika. Svaka kampanja o vakcinaciji ima neke svoje karakteristike. Kako je prolazilo vrijeme, tako je vakcinacija u manjem obimu i padala. Nadam se da ćemo ovakvim akcijama pomoći da građani shvate da vacinacija nema alternativu i da je to najmoćnije oružje protiv kovida 19 – kazao je dr Galić.