13. septembar – Licencu produžilo 600 ljekara

0
248

Ljekarska komora Crne Gore neće tolerisati nepodnošenje zahtjeva za izdavanje licenci od strane ljekara do 30. septembra, poručio je predsjednik te esnafske organizacije dr Aleksandar Mugoša, istakavši da je od 1.650 ljekara u Crnoj Gori do sada zakonske uslove ispunilo njih 600. Dnevno prime prosječno 50 zahtjeva za izdavanje licenci.

– Od 1.650 ljekara, koliko ih prema podacima Ministarstva zdravlja ima u Crnoj Gori, za sada je zakonske uslove ispunilo 600 ljekara. Posljednjih nekoliko dana primamo prosječno 50 zahtjeva, sa uredno dostavljenom dokumentacijom, dnevno. Siguran sam da su sve kolege razumjele značaj procesa licenciranja, koji će svima nama konačno omogućiti rad u okvirima zakona – kazao je dr Mugoša.

Komora neće biti tolerantna prema doktorima koji ne ispune zakonske obaveze.
– Upravo iz razloga poštovanja zakona i svih kolega koji su učinili napor da sakupe neophodnu dokumentaciju i plate cijenu dozvole za rad, nećemo imati tolerancije prema onima koji do 30. septembra ne ispune svoje zakonske obaveze. Takođe, niti jedan strani državljanin sa prebivalištem van Crne Gore, nakon navedenog datuma, neće moći da se bavi zdravstvenom djelatnošću u našoj zemlji, ukoliko nije prijavljen, provjeren i licenciran od strane Ljekarske komore Crne Gore – poručio je dr Mugoša.