14. jun – Biblioteka za slijepe donirala Kliničkom centru audio publikacije

0
46

Biblioteka za slijepe Crne Gore iz svog knjižnog fonda donirala je 50 audio publikacija Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od kojih je 10 opredijeljeno za Institut za bolesti djece (IBD), a 40 za ostale organizacione jedinice naše ustanove.

Donaciju je direktorici KCCG dr Ljljani Radulović uručio direktor Biblioteke Božidar Denda. Primopredaji donacije su prisustvovali i dr Velibor Majić, direktor IBD-a KCCG-a i bibliotekarke u Biblioteci za slijepe Crne Gore Seada Nikočević i Ana Đurović.

Imajući u vidu da su audio publikacije u novije vrijeme sve popularnije i s obzirom na to da su pristupačne za sve ljubitelje knjige i čitanja u raznim situacijama i prilikama, željeli smo da iz svog fonda opredijelimo jednu zbirku audio publikacija koje će biti od koristi i pomoći kako zaposlenima, tako i pacijentima u Kliničkom centru, u skladu sa procjenom nadležnih i praksom koja je primjenljiva – kazao je ovim povodom direktor Biblioteke Denda.

Direktirica se zahvalila na ovoj donaciji čija vrijednost nadmašuje materijalnu i istakla da društvo u cjelini mora svakodnevno da unapređuje kvalitet života svih građana, a posebno vulnerabilne populacije. Publikacije će biti na raspolaganju zaposlenima i pacijentima KCCG-a.