14. mart – KONKURS ZA DODJELU EVROPSKE ZDRAVSTVENE NAGRADE

0
326

U isčekivanju  Evropskog zdravstvenog foruma  u Gaštajnu čija je ovogodišnja tema „Izaberimo zdravlje – Evropu kakvu želimo“  koji će se održati u austrijskoj dolini Gaštajn od 1. do 3. oktobra 2014 ,Međunarodni forum Gaštajn je objavio poziv za pobjednika Evropske zdravstvene nagade. Nagradu u visini od 10 000 eura sponzorisaće austrijsko ministarstvo zdravlja i FOPI, Udruženje farmaceutskih i biotehničkih istraživačkih kompanija.

„Cilj evropske zdravstvene nagrade je promovisanje prekograničnog rada i promocija evropskih inicijativa koje se hvataju u koštac sa savremenim zdravstvenim izazovima koji su složeniji  nego ikada,“ kaže profesor Helmut Brend.  „Promovisanje prekograničnog rada i razvoj inovativnih i održivih inicijativa pomoći će ispunjenju vizija zdrave, socijalne i prosperitetne Evrope,“ dodaje profesor Brend.

Prethodne godine nagradu je osvojio ReDNet projekat To je projekat finansiran od strane Evropske komisije sproveden u osam zemalja EU. Cilj projekta je identifikacija novih psihoaktivnih supstanci koje se prodaju putem interneta u cilju poboljšanja informacija dostupnih mladima uzrasta od 16 do 24 godine kao i informisanje zdravstvenih radnika o zdravstvenim problemima koje one mogu da izazovu.