14. novembar – Rotari Klub donirao medicinsku opremu bolnici Kotor

0
84

Članovi Rotari Kluba Kotor donirali su medicinsku opremu u vrijednosti od 6.200 dolara Opštoj bolnici u Kotoru.

– Donirana oprema uključuje pacijent monitor Bistos BT 780 za praćenje vitalnih funkcija, infra red termometar A200, pulsni oksimetar ‘tip finger’ i kiseoničku terapiju –  navodi se u saopštenju.

Ugovorom o donaciji sa Rotari Klubom Kotor, vrijednu opremu donirala je firma Profesional medic DOO čiji je vlasnik Kotoranin Jovan Roganović koji je ovom prilikom izrazio želju da donaciju uputi Opštoj bolnici u Kotoru kao poklon svojim sugrađanima i žiteljima Boke.

Povodom uručenja medicinske opreme, predsjednik Rotari Kluba Kotor Dušan Vukšić posebno je naglasio značaj saradnje sa donatorom.

Rotari Klub Kotor i Opšta bolnica u Kotoru posebnu zahvalnost duguju našim Kotoranima Jovanu i Aleksandru Roganoviću i njihovoj firmi Profesional medic koji su ovim humanim gestom iskazali brigu i odgovornost prema zajednici u vremenu velikih izazova. U skladu sa usvojenim godišnjim planom aktivnosti, pored tradicionalnih akcija, naš klub če nastaviti rad u vanrednim okolnostima izazvanih pandemijom Kovid-19 prilagođavajući se trenutku, što neće uticati na sam kvalitet akcija – kazao je Vukšić.

Donaciju je u ime kotorske Opšte bolnice primio direktor dr Davor Kumburović koji se ovom prilikom zahvalio donatorima i Rotari Klubu.

– Želim da iskažem veliku zahvalnost na ovoj donaciji čiji je značaj znatno veći kada se uzme u obzir da je upućena u pravom momentu – u periodu suočavanja sa pandemijom Covid-19. Kao što je već poznato, Opšta bolnica u Kotoru je od prije nekoliko dana i zvanično Covid bolnica tako da će ova donacija u velikoj mjeri olakšati naš rad i obezbijediti adekvatno liječenje naših sugradjana i građana Boke – kazao je dr Kumburović.