15. oktobar – ODRŽAN IV SAJAM MEDICINE

0
263

08U hotelu “Nikić” u Podgorici od 15. do 17. oktobra održan je IV Sajam medicine sa međunarodnim učešćem.

U organizaciji magazina “Medical”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore, IV Sajam medicine, s ciljem afirmacije crnogorskog zdravstvenog sistema i promocije medicinske struke i nauke se već tradicionalno održava u Podgorici jednom godišnje. Sajam medicine je okupio veliki broj predstavnika zdravstvenih institucija, ustanova, farmaceutskih kompanija, veledrogerija i zdravstvenih udruženja.

Naučni odbor sajma, dr sci med. Majda Šahman-Zaimović, prof dr. Agima Ljaljević, doc.dr sc Zorica Potpara i dr Vladimir Dobričanin, mr sci, sačinio je stručni program gdje su predstavljena stručna predavanja renimiranih stranih i domaćih predavača, koji se odvijao kroz 14 tematskih sesija i 3 okrugla stola.

Ovogodišnji sajam okupio je oko 50 štandovskih izlagača, a građani su imali priliku da provjere krvnu grupu, izmjere krvni pritisak i šećer, čuju informacije o značaju preventivnih pregleda o karcinomu dojke, dobiju informacije o štetnim posljedicama pušenja. Takođe, organizovano je više od 70 stručnih predavanja koja su se istovremeno održavala u dvije sale.