16.maj – Donacijama rekonstruisano Očno odjeljenje bolnice Nikšić

0
352

U rekonstrukciju i adaptaciju Odjeljenja za oftamologiju Opšte bolnice u Nikšiću, koje će biti apartmanskog tipa, utrošeno je 185 hiljada eura, a sredstva su obezbijeđena od donacije američke Ambasade.
Direktor Opšte bolnice dr Ilija Ašanin kazao je da predstoji opremanje tog Odsjeka, koji će za smještaj pacijenata imati 14 kreveta, za šta će neophodnih oko 20 hiljada eura, takođe biti obezbijeđeno iz donacija.
– I ovaj Odsjek smo, po našim ranije zacrtanim standardima, doveli do apartmanskog tipa, kao što smo uradili i sa oko 80 odsto rekonstruisanih smještajnih kapaciteta Opšte bolnice – rekao je dr Ašanin.
Prvi pacijenti u rekonstruisanom i adaptiranom prostoru Očnog odjeljenja, kako se planira, trebalo bi da budu primljeni najkasnije za tridesetak dana, dok se raspiše tender i okonča opremanje.
– Na Oftamologiji se godišnje uradi oko 11.000 ambulantnih pregleda, što to odjeljenje nikšićke Opšte bolnice svrstava u red vodećih u Crnoj Gori – smatra dr Ašanin.
On je podsjetio da su prije mjesec dana završeni radovi i opremanje Odjeljenja urologije, a da je u toku tender za adaptaciju dijela Operacionog bloka.
Prema riječima dr Ašanina, preostaje da se na isti najsavremeniji način rekonstruišu Ginekologija i Porodilište.