16. Vratićemo kvalitetne ljekare u CG

0
245

Direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković, komentarišući sve češći odlazak ljekara iz Crne Gore, saopštio je da će u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom institucija na čijem je čelu uraditi sve da zadrži kvalitetan kadar.

Napraviće dokument i vrlo brzo izaći sa jasnim rješenjima kojima će i doktori u Crnoj Gori biti mnogo zadovoljniji. – Zajedno sa Vladom i resornim Ministarstvom treba napraviti dokument koji će brzo izaći sa jasnim rješenjima na koji način će i naši doktori biti mnogo zadovoljniji. Moramo biti svjesni da je to problematika koja je prisutna u svim zemljama Jugoistočne Evrope i prostorima bivše Jugoslavije. Činjenica da naši doktori mogu bez ikakvih problema da zasnuju radni odnos u zdravstvenim ustanovama kao što su univerzitetski centri i bolnice Zapadne Evrope su pokazatelji koliki je njihov kvalitet rada i znanje. Klinički centar treba da bude regionalni centar ne samo za građane Crne Gore nego i šire. Sa doktorima koje imamo to je apsolutno moguće – saopštio je dr Eraković. Uslovi za rad su iz dana u dan su bolji, ističe dr Eraković.

– Što se finansijskih mogućnosti tiče, to što naša država izdvaja nije ništa manje u odnosu na finansijske mogućnosti drugih zemalja regiona. Da li smo zadovoljni sa njima, nijesmo, jer želimo i trudimo se da to bude na mnogo većem nivou – zaključio je direktor Kliničkog centra.