17. jul – NLB banka donirala opremu za nikšićko porodilište

0
238

NLB banka donirala je Odjeljenju porodilišta Opšte bolnice u Nikšići pulsni oksimetar, koji je u neonatologiji potreban kao skrining za rano otkrivanje srčanih mana kod novorođenčadi. Donirana su i sredstva za opremanje prostorije u kojoj boravi medicinko osoblje.
Donaciju je u prostorijama ove zdravstvene ustanove uručila vođa filijale NLB Banke u Nikšiću Vesna Marojević.
-Opremanjem prostorije u kojoj boravi medicinsko osoblje porodilišta u Nikšiću želimo obezbijediti dobar ambijent za obavljanje odgovornog i teškog posla, kao i kvalitetniju uslugu bebama i majkama. Nabavkom opreme za rano otkrivanje srčanih mana kod novorođenčadi kojima je odmah po rođenju potrebna dodatna pomoć, NLB Banka doprinosi pobjedi novog života i budućnosti ovog grada – saopštila je Marojević.
Direktor Opšte bolnice u Nikšiću, Ilija Ašanin, zahvalio se na donacijama, uz ocjenu da je NLB Banka pomogla da poboljšaju uslove rada na Odjeljenju porodilišta Opšte bolnice Nikšić, a time i uslove za dolazak na svijet najmlađih i najmilijih.
NLB banka će i u narednom periodu kroz društveno odgovorne projekte nastaviti da pomaže opremanje i drugih porodilišta u Crnoj Gori.