19. avgust – Raspisan konkurs za upis na VMŠ

0
396

Univerzitet Crne Gore objavio je odluku o upisu studenata na Visoku medicinsku školu (VMŠ) u Beranama. Raspisan je konkurs za upis u prvu godinu studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2017/2018 na osnovni primjenjeni studijski program Visoka medicinska škola Berane, na Medicinskom fakultetu. Tu odluku je donio Upravi odbor UCG. Takvu odluku Vlade Crne Gore podržalo je 11 članova Upravnog odbora UCG. Rektorka Radmila Vojvodić i članovi UO u ime akademske zajednice napustili su sjednicu prije rasprave i glasanja.
Upravni odbor UCG odlučio da školu iz Berana treba preseliti u Podgoricu. Potom je Vlada odlučila da se škola ne seli. I na tu odluku odgovorio je Senat predlogom da se ove godine obustavi upis u toj obrazovnoj ustanovi.
Upravni odbor (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) je odluku o rapisivanju konkursa za upis studenata na Visoku medicinsku školu (VMŠ) u Beranama donio na osnovu zakonskih normi i ovlašćenja, saopšteno je iz tog tijela. U odluci UO se navodi da je Ministarstvo prosvjete donijelo rješenje 3. jula ove godine kojim se utvrđuje upis 70 studenata u prvu godinu studija za osnovni primijenjeni studijski program VMŠ.
Vlada Crne Gore je donijela zaključak 8. juna ove godine kojim nije saglasna sa odlukom UO UCG o promjeni sjedišta studijskog programa primijenjenih studija na Medicinkom fakultetu – VMŠ sa sjedištem u Beranama.