17. avgust – Iseljenici donirali novac za liječenje djece

0
397

Posredstvom Asocijacije za dijasporu, iseljenici iz Australije okupljeni u Udruženju Montenegro Australija predvođeni Safetom Beljom Radončićem, prikupili su donaciju u vrijednosti preko 30 hiljada australijskih dolara, za liječenje djece podgoričanina Rifka Toskića u Istanbulu u Turskoj.
Predsjednica Asocijacije Vera Kirović, zahvalila se u svoje i u ime porodice Toskić donatorima.
-Istinska je privilegija družiti se i saradjivati sa humanim pojedincima, koji nam pokazuju kako je lijepo imati veliko srce i dušu, i da razumiju probleme drugih ljudi. Gdin Safet Beljo Radončić, filantrop, svakom svojom riječju i postupkom pokazuje aktivan odnos prema ljudskim vrijednostima, posebno prema drugim ljudima. 31 godinu živi u Australiji ali to nije umanjilo njegovu ljubav prema Crnoj Gori, svakom njenom građaninu i uvijek je spreman da pruži ruku prijateljstva, solidarnosti i humanizma onima kojima je to potrebno, pogotovo onima u njegovoj Crnoj Gori – kazala je Kirović.
Ovo je najveća donacija do sada prikupljena u Australiji od strane iseljenika iz Crne Gore. Udruženje Montenegro Australija iz Sidneja, je najoorganizovanije i najbrojnije udruženje iseljenika iz Crne Gore. Predsjednik udruženja je Dejan Sekulić, a Safet Beljo Radončić je član Upravnog odbora.