25. avgust – Lovćen banka uručila donaciju IBD-u

0
323

Povodom jubileja, tri godine od osnivanja, Lovćen banka je Odjeljenju intenzivne terapije Instituta za bolesti djece (IBD) donirala električni bolnički krevet sa anti-dekubitalnim visokoelastičnim dušekom. Krevet ima četiri motora za električno podešavanje visine i položaja tijela. Podešavanje se obavlja pomoću komandi koje se nalaze na spoljašnjoj i unutrašnjoj strani bočne stranice kreveta, kao i preko ručne kontrolne table.
Svečana primopredaja obavljena je danas u Institutu za bolesti djece. Šef odjeljenja za marketing Lovćen banke Dejan Bojanić, kazao je da je banka željela da da svoj skromni doprinos i na taj način pomogne funkcionisanje Odjeljenja intenzivne terapije Instituta za bolesti djece.
Bojanić je obećao da će sličnih donacija biti još više.
U ime Instituta za bolesti djece i Kliničkog centra Crne Gore zahvalio se dr Draško Nikčević, direktor Pedijatrijske klinike IBD-a. On je u ime KCCG Bojaniću uručio zahvalnicu.
– Posebno me je obradovalo što ste, za vas radosne trenutke, kao što su tri godine od osnivanja banke, odlučili da proslavite zajedno sa nama, čime ujedno šaljete poruku da je lični uspjeh manje vrijedan ukoliko nije na dobrobiti drugih, u ovom slučaju pacijenata Odjeljenja intenzivne terapije – kazao je Nikčević.