19. avgust – U planu regionalna bolnica za primorje

0
88

Ministar zdravlja Kenan Hrapović najavio je izgranju regionalne bolnice za Kotor, Tivat, Budvu i Herceg Novi što će, kako je saopštio, doprinijeti još boljoj valorizaciji turističkog potencijala države i pokazati orjentaciju Crne Gore ka zdravstvenom turizmu.

– Planirana je izgradnja nove regionalne bolnice za Kotor, Tivat, Budvu i Herceg Novi, a to će doprinijeti još boljoj valorizaciji turističkog potencijala države i pokazati orjentaciju Crne Gore ka zdravstvenom turizmu – rekao je Hrapović.

On je istakao da se u posjeti Opštoj bolnici Kotor uvjerio u posvećenost, znanje i želju da se u narednom periodu realizuju mnogi značajni pojekti.

– Ova bolnica je opterećena, jer ka njoj gravitira veliki broj stanovnika. Kotor je ne samo na evropskoj nego i na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat kao značajan turistički centar i to je razlog više što država, odnosno Ministarstvo zdravlja, razmišlja o izgradnji nove regionalne bolnice ovdje u blizini Kotora – kazao je Hrapović.

To će biti novi regionalni centar za Tivat, Kotor, Herceg Novi i Budvu.

Direktor Opšte bolnice u Kotoru, dr Davor Kumburović, zahvalio se ministru Hrapoviću što je obišao tu zdravstvenu ustanovu u teškom vremenu izazvanom koronavirusom.

– Ministar je imao priliku da se lično upozna sa onim što je što smo radili i postigli u prethodnom periodu. Zahvaljujem ministru na konstruktivnom razgovoru i punoj podršci koju smo svi mi zaposleni u ovoj bolnici osjetili – rekao je dr Kumburović.

Dodao je da postoje planovi i ideje i “siguran sam da ćemo se u naredom periodu u tom pravcu razvijati”.