19. februar – IBD dobio aparat za dijagnostiku oštećenja sluha

0
257

Zaposleni u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) uz podršku banke donirali su Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore Timpanometar touch Tymp MI24C Sonda i kontraslušalice DD45C. Vrijednost doniranog aparata, namijenjenog za dijagnostiku oštećenja sluha kod djece, je oko sedam hiljada eura, saopštio je KCCG.
– U ime Kliničkog centra Crne Gore, Instituta za bolesti djece, Odjeljena otorinolaringologije i u svoje lično, želim da zahvalim Crnogorskoj komercijalnoj banci na značajnoj donaciji. Volim uvijek da dam jedan pečat iskrenosti koji doživljavamo od Crnogorske komercijalne banke u kontinuitetu, a to je da sa posebnom pažnjom prate aktivnosti Instituta za bolesti djece – kazao je direktor Instituta za bolesti djece dr Saša Radović.
On je naveo da se Timpanometar inače koristi u svakodnevnom radu u ORL ambulanti prilikom dijagnostike oštećenja sluha kod djece.
Broj pregleda od oko 11.000 godišnje u ORL ambulanti IBD, iziskuje i dobru i kvalitetnu dijagnostičku podršku, zato podvlačim da je aparat došao u prave ruke – istakao je dr Radović.
Donaciju su uručili glavni izvršni direktor CKB-a Pal Kovač i direktorka Kabineta glavnog izvršnog direktora i direkcije za ljudske resurse Branislava Maja Vukčević.
– Ponosni smo i zadiovoljstvo nam je što smo danas ovdje, što već sedmu godinu za redom dajemo donaciju Institutut za bolesti djece. Dodatno smo ponosni jer je ovo donacija koju daju zaposleni CKB-a ne samo banka, i ovo se svakako ne može tretirati kao neko reklamiranje ili puki marketing, zato što je ovo dobra volja zaposlenih i njihova percepcija doniranja i njihovog postupanja kao društveno odgovornih pojedinaca koji rade u kompaniji – rekao je Kovač.
Naveo je da je učestvovalo preko 300 zaposlenih u CKB-u.