19. januar – DRŽAVNI SEKRETAR U MINISTARSTVU ZDRAVLJA POSJETIO OPŠTU BOLNICU

0
323

LOZNICA – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić obišao je Opštu bolnicu u Loznici i razgovarao sa menadžmentom bolnice na čelu sa novom ditektorkom dr Mirom Vučetić.

 

Opšta bolnica Loznica obezbjeđuje zdravstvenu zaštitu za oko 145.000 stanovnika Posavskog i Podrinjskog regiona.

– Ministarstvo zdravlja je prošle godine ovoj bolnici obezbijedilo Video endoskopski lanac,  jedan Ortopedski operacioni sto i novčana sredstva za rekonstrukciju objekta za palijativnu njegu. Ukupna vrijednost nabavljene opreme i obezbijeđenih finansijskih sredstava je oko 13 miliona dinara. I Norveška vlada je preko Ministarstva zdravlja donirala mobilni rendgen aparat izuzetne vrijednosti, koja je ovoj zdravstvenoj ustanovi velika pomoć oko dodatnih dijagnostičkih i operativnih procedura, a namijenjen je opštoj hirurgiji i ortopediji – rekao je Vekić.

U razgovoru sa direktorkom bolnice i njenim timom državni sekretar se upoznao sa svim problemima sa kojima se suočava Opšta bolnica. Najvažniji problem, koji je potrebno što prije rješavati, je nabavka novog skenera. Stari skener nije u funkciji posljednjih pet godina, a urgetno je potrebno riješiti i pitanje centralne sterilizacije koja je stara 20 godina i posljednjih godina se mnogo novca ulaže za učestalu popravku.

Državni sekretar je nakon obilaska bolnice istakao da će Ministarstvo zdravlja i dalje podržavati i pomagati Opštu bolnicu u Loznici u granicima finansijskih mogućnosti, a po utvrđenim prioritetima.