19. maj – Zahvalnost za posvećen rad na očuvanju zdravlja

0
177

Ministar zdravlja Kenan Hrapović posjetio je Institut za javno zdravlje i na sastanku sa direktorom prof. dr Bobanom Mugošom i zaposlenima u toj ustanovi zahvalio stručnom timu koji brine o zdravlju stanovništva tokom pandemije koronavirusa.

– Zaposleni u Institutu za javno zdravlje vode brigu o zdravlju svih nas svih 12 mjeseci u toku godine. Svakako, mi koji radimo u zdravstvenom sistemu to znamo, a to vide i naši građani poslednjih mjeseci. Sve što je radila Vlada Crne Gore prethodnih godina pokazalo se ispravnim, a prije svega ulaganje u znanje, u nauku, i u nabavku savremene dijagnostičke opreme, kada je i Institut za javno zdravlje u pitanju. Uvjeren sam da će i u narednom periodu Vlada još intenzivnije prepoznati značaj i ulagati u znanje, u edukaciju i u nabavku dodatne neophodne medicinske dijagnostičke opreme.

Svakako, naši posvećeni, vrijedni i stručni zaposleni u Institutu za javno zdravlje to i zaslužuju. Velika zahvalnost, prije svega menadžmentu, a svakako i svim zaposlenim u Institutu za sve ono što ovih mjeseci rade za zdravlje svih nas kada je u pitanju pandemija koronavirusa – istakao je Hrapović.

Prof. Mugoša je zahvalio svim građanima koji pridržavanjem donijetih mjera pomažu da iz ove borbe izađemo kao pobjednici.

– Na današnji dan želim da se zahvalim svim građanima Crne Gore koji svojim ponašanjem pomažu da se sačuvaju i zdravlje i život našeg stanovništva. Onima koji danas slave praznik u svojim domovima, čestitam Vaskrs. Naše zajedništvo i odgovornost će nam pomoći da iz ove borbe izađemo kao pobjednici, a svi zaposleni Instituta su uvijek tu za Vas, svakog dana svih 12 mjeseci u godini, u očuvanju i unapređenju zdravlja populacije i cijelog stanovništva Crne Gore – zaključio je prof. Mugoša.