19. maj – Obavljeno preko deset hiljada pregleda u KCCG za sedam dana

0
195

U ambulantama Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od 11. maja, kada je normalizovan rad u toj zdravstvenoj ustanovi obavljeno je oko 10,2 hiljade specijalističkih i subspecijalističkih pregleda i dijagnostičkih i terapijskih procedura.

Iz KCCG rekli su da se svi pacijenti, koji u periodu epidemije uzrokovane korona virusom nijesu mogli da dobiju zdravstvene usluge u zakazanim terminima, pozivaju i pregledaju u poslijepodnevnim i večernjim terminima i vikendom.

– Pacijenti koji prije proglašenja epridemije imaju zakazane preglede za maj ili jun mogu da obave specijalističke preglede, ili dijagnostiku u terminima koji su im ranije određeni – kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su apelovali na sve pacijente da se odazovu na zakazane preglede i poštuju date termine, jer je ta zdravstvena ustanova, kako su naveli, uložila maksimalan napor da u ovakvim okolnostima svim pacijentima obezbijedi pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

– Napominjemo da se svi pregledi obavljaju uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera, koje obuhvataju obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku i mjerenje tjelesne temperature pri ulasku u KCCG, uz obaveznu fizičku distance – dodaje se u saopštenju.