19. mart – Institut za bolesti djece dobio je novi mikroskop

0
361

Turistička agencija Congress Travel iz Podgorice, povodom svog jubileja, deset godina od osnivanja, donirala je za potrebe Odjeljenje za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece savremeni mikroskop sa kamerom, softverom i kompjuterom sa pratećom opremom.
Tim povodom održana je svečana primopredaja doniranog aparata.
U pitanju je poslednja riječ elektronike, u vrijednosti od 13.500,00 eura. Mikroskop omogućava visokokvalitetno gledanje preparata. Kompjuterska oprema omogućava da se preparat gleda i na ekranu, a softver da se nalazi arhiviraju i elektonskim putem pošalju u bilo koju zdravstvenu ustanovu koja ima isti softver.
– Mi smo turistička agencija koja se bavi organizacijom konferencija i kongresnog turizma koja je osnovana 2007. godine. Povodom jubileja, deset godina od osnivanja, odlučili smo da dio profita preusmjerimo za ovaj aparat. Nadam se da ovo neće biti jedina donacija, već da je ovo početak naše dalje saradnje – kazao je direktor Congress Travel-a Ivan Mijović.
Direktorca Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević zavhvalila se Agenciji na vrijednoj donaciji i što je mikroskop usmjerila za Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i time se pridružila prijateljima IBD-a. Ona je u ime KCCG direktoru Agencije Ivanu Mijoviću uručila zahvalnicu.