Mart 2018 – Aktivnosti Zavoda za transfuziju krvi

0
302

Srednja elektrotehnička škola “Vaso Aligrudić” iz Podgorice, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda. U akciji je učestvovalo oko 60 davalaca krvi. Kompanija Ipsos organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u Podgorici (30 davalaca krvi). Maturanti Gimnazije “25. maj” iz Tuzi, predvođeni profesorima, organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama škole (40 dobrovoljnih davalaca krvi). Članovi Alternativnog udruženja planinara “Ćutuk” i Tekvondo kluba “Danilovgrad” održali su devetu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Domu zdravlja Danilovgra (10 davalaca krvi). Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” je organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 150 maturanata. Profesori Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” donirali su krv u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u Podgorici.

Srednja medicinska škola iz Podgorice organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici (50 dobrovoljnih davalaca krvi).
Više od 60 studenata Medicinskog fakulteta dalo je krv u Zavodu za transfuziju krvi. Akcija dobrovoljnog davalaštva je organizovana u okviru nastavljene kampanje „Krv nije voda“, koju Univerzitet Crne Gore partnerski realizuje sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore i Zavodom za transfuziju krvi. Studenti Biotehničkog fakulteta organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama fakulteta (više od 20 studenata).
Mladi Info Montenegro u saradnji sa NVO Mensa organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 15 davalaca krvi.