19. mart – Ministar Hrapović medicinskim radnicima odao priznanje

0
205

Povodom pojave koronavirusa, najveće javnozdravstvene globalne pandemije ministar zdravlja dr sc Kenan Hrapović odao priznanje zdravstvenim radnicima za požrtvovanost i profesionalizam.

– U danima koji su za nama, Vlada Crne Gore i nadležne institucije činile su sve da odgode pojavu koronavirusa koji danas, sada je to potpuno jasno, najveća javnozdravstvena globalna prijetnja.

Danas, kada je već jedan broj naših građana inficiran ovom opakom bolešću, želim da se obratim svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Crne Gore- ljekarima i sestrama, medicinskom i nemedicinskom osoblju.

Birajući svoj životni poziv, Vi ste nesumnjivo odabrali najhumaniju i zasigurno jednu od najtežih i najodgovornijih profesija. Spašavanje života i svakodnevna briga o zdravlju pacijenata i stanovništva- to svakako jeste.

Vi ste i do sada u bezbroj situacija, počesto u skromnim i otežanim uslovima, kao pojedinci ili institucije zdravstvenog sistema, pokazali visoku profesionalnost i odgovornost u obavljanju svog posla.

Ta odgovornost iskazana je i potvrđena i prethodnih dana, u šta ja kao resorni ministar ni jednog trenutka nisam ni sumnjao.

Za do sada iskazano požrtvovanje i profesionalizam, ja Vam u svoje i u ime Vlade Crne Gore odajem iskreno priznanje.

No, u svakoj, pa i Vašoj profesiji, postoje one situacije u kojima je lična i profesionalna odgovornost na posebnom ispitu.

Za sve Vas, to je ovaj trenutak. Vi ste na prvoj liniji odbrane od narastajuće epidemije, a institucije sistema i građani podrška u preduzimanju mjera da posljedice budu kontrolisane i što manje.

U danima koji slijede, od Vas očekujem da još jednom uložite dodatne napore i svojom sigurnošću, odgovornošću i energijom pomognete da zajednički pobijedimo ovu bolest i da kao sistem i društvo položimo i ovaj ispit – kazao je ministar Hrapović.