20. septembar – Mjere povećale broj vakcinisanih

0
109

Otkako je postrožen ulazak u tržne centre, broj vakcinisanih naglo je porastao. Samo u Podgorici je u posljednjih nedjelju dana imunizovano hiljadu građana više nego u prvih deset dana septembra, kazala je Radiju Crne Gore dr Slađana Račić iz podgoričkog Doma zdravlja.

Prema podacima zdravstvenih ustanova, strože epidemiološke mjere daju rezultate. Posljednjih dana broj vakcinisanih znatno je porastao. U glavnom gradu je imunizovano hiljadu građana više nego u prvih deset dana septembra, izjavila je dr Račić.

– Od 11. do 17. septembra u Podgorici je imunizovano 6.860 osoba, od toga 4.950 prvom dozom vakcine. Vjerujemo da je to rezultat odgovornosti građana koji žele da se zaštite i da normalno žive i rade, ali je to takođe i pokazatelj da propisane mjere daju rezultate – istakla je dr Račić.

Dr Račić je pojasnila da se vakcinalni punkt Muzički centar pretvara u patronažni stacionar gdje će kovid pacijenti sa blagom i umjerenom kliničkom slikom primati terapiju. Na taj način želi se pomoći Jedinici za patronažu koja dnevno obiđe i do 700 bolesnika.