23. april – U Nikšiću izgrađena 63 stana za zaposlene u zdravstvu

0
260

U nikšićkom naselju Rudo Polje izgrađeni su dvije zgrade sa 63 stana za zdravstvene radnike, ukupne vrijednosti 2,35 miliona eura, u kojima je cijena kvadratnog metra, po povoljnijim uslovima, iznosila oko 540 eura.

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović, obišao je stambene objekte završene prije nekoliko mjeseci i podsjetio da je riječ o gradnji prvih zgrada za zdravstvene radnike u Nikšiću poslije pauze od 30 godina.

– Svjedoci smo napora i rezultata koje Vlada, zajedno sa lokalnom upravom u Nikšiću i Stambenom zadrugom Zdravstvo, kroz ovaj projekat realizuje i pokazuje kako se kroz kvalitetan partnerski odnos mogu činiti prava djela – rekao je Hrapović.

On je podsjetio da su prije nekoliko dana i u Podgorici ozvaničili useljenje zdravstvenih radnika u nove stanove.

Vlada je iz budžeta za namjene stambene izgradnje, kako je naveo Hrapović, izdvojila oko 1,8 miliona eura, a dodatno je obezbijeđeno 300 hiljada eura za povoljne uslove kreditnog aranžmana za zaposlene u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Dr Ljiljana Krivokapić je, u ime Sindikata zdravstva Crne Gore, kazala da se plašila kako će se realizovati projekti stambene gradnje, kada su prije četiri godine formirali Stambenu zadrugu.

Stambena zadruga, kako je saopštila dr Krivokapić, napravila je do sada 322 stana, a trudili smo se da po rang listama koji zaposleni prave budu svi zadovoljni.

Od 800 zaposlenih u nikšićkim zdravstvenim ustanovama, 70 je iskoristilo mogućnost da kupi stanove po povoljnim uslovima.