23. februar – Ministarka zdravlja primila vakcinu protiv COVID-19

0
101

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović primila je u Kliničkom centru Crne Gore vakcinu protiv COVID-19, čime je i zvanično počela vakcinacija zdravstvenih radnika u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori, koji rade sa pacijentima koji su oboljeli od COVID-19 infekcije.

Nakon vakcinacije, ministarka Borovinić Bojović je najavila da će drugi kontigent ruske vakcine od 5.000 doza stići u četvrtak u 14:30 na podgorički aerodrom, a donacija 30.000 kineske kreće iz Pekinga 27. februara, dok će, kako je navela, druga tranša vakcina, koje su donacije Srbije doći na vrijeme kako bi se zdravstveni radnici i drugi mogli revakcinisati.

Ministarka zdralja je istakla da se vakcinacija obavlja po prioritetnim grupama i pojasnila na koji način osobe koje pripadaju prioritetnim grupama mogu da se prijave za vakcinaciju. Ona je navela da je poručeno još 50.000 doza ruskih vakcina za drugi kvartal godine, kao i da su u toku pregovori za 150.000 doza kineske Sinofarm, 150.000 doza Fajzer vakcina, kao i 80.000 doza AstraZeneke.

Vakcinacija opšte populacije, kako je kazala dr Borovinić Bojović počeće odmah nakon imunizacije prioritetnih grupa.