23. jun – Nagrada Ljekarske komore priznanje u borbi za ljudski život

0
112

Profesorica Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore dr sci med Marina Ratković, dobitnik godišnje nagrade Ljekarske komore ,,Akademik dr Branko Zogović” za životno djelo i posebne zasluge iz oblasti medicine, kazala da je ovo priznanje kruna lične profesionalne karijere koja traje pune 43 godine.

– Ovo doživljavam kao priznanje za višedecenijske pregalačke napore da se borba za život bolesnika prihvati kao svetinja – kazala je prof. Ratković.

Od 25. maja 2015. godine izabrana je u akademsko zvanje redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Podgorici, a kao mentor sarađuje i sa Medicinskim fakultetom u Beogradu.

– Mali broj nefrologa i višedecenijske nedaće s tim problemom otvarale su prostor za brojne nedoumice oko povećanja kvaliteta rada unutar nefrologije. Kad je ljubav prema čovjeku na prvom mjestu, nastava i praksa su most koji nijedna prepreka ne ruši. Dokaz za to je da su na nefrologiju došli najbolji studenti Medicinskog fakulteta u Podgorici. Osjećam djelimično i ličnu odgovornost zbog malobrojnosti nefrologa jer bi moj rad bio lakši i produktivniji, koji je i u ovakvim okolnostima doživio ekspanziju u regionalnim okvirima”, saopštila je prof. Ratković.