23. oktobar – Obilježili Dan borbe protiv karcinoma dojke

0
102

Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za socijalno staranje, Kuća zdravlja i NVO Veritas obilježili su Dan borbe protiv karcinoma dojke u okviru Ružičastog oktobra.

– To je bila prilika da još jednom istaknemo da prevenciji karcinoma dojke treba posvetiti svih 365 dana u godini jer je šansa za izlječenje rano otkrivenih tumora iznad 85 odsto – saopštili su iz Glavnog grada.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, otvarajući program, izrazila je zadovoljstvo što danas zajedno ukazujemo na značaj prevencije, prije svega karcinoma dojke, ali i na značaj adekvatnog liječenja.

– Prošle godine smo započeli lijepu tradiciju obilježavanja Ružičastog oktobra, kada je zasađen novi drvored, a ove godine pokrećemo novi socijalni servis Kartica prednosti čime svi onkološki pacijenti, ali i sve naše sugrađanke koje se bore sa karcinomom dojke, postaju prioritetna kategorija, kada su u pitanju servisi i usluge koje pružaju službe i organi Glavnog grada – istakla je Vujačić dodajući da će Glavni grad uvijek biti podrška svim ženama koje se bore sa karcinomom dojke, ali i da će upravo one uvijek biti snaga svima koji se bore sa različitim životnim poteškoćama.

Događaj je organizovan u Delta sitiju, gdje je Sekretarijat za socijalno staranje dodijelio besplatne vaučere za mamografiju za deset žena RE populacije.