24. april – OBJAVLJEN POZIV ZA UČEŠĆE NA EFORT KONGRES U PRAGU

0
369

svijet4Šesnaesti po redu EFORT kongres održaće se ove godine u Pragu u periodu od 27-29. maja. Kongres je organizovan od strane Evropske federacije nacionalnih udruženja ortopediju i traumatologiju (EFORT).

„Infekcija“ je glavna tema ovog velikog naučnog skupa, kome će privući više od 7.000 učesnika. Međunarodni eksperti će predstaviti najnovije trendove u oblasti ortopedije i traumatologije-od osnovnog istraživanja do novih trendova u prevenciji, terapiji ili rehabilitaciji.

Najnovija naučna dostignućima biće prezentovana u više od 200 naučnih sesija i preko 1800 abstrakta. Informacije o programu mogu se naći na http://vvv.efort.org/prague2015.

Evropska federacija nacionalnih udruženja ortopeda i traumatologa (EFORT) je krovna organizacija koja povezuje nacionalna ortopedska društva u Evropi. EFORT je osnovan 1991. godine u italijanskoj opštini Marentino. Danas ova federacija ima 45 nacionalnih društava iz 42 zemlje članice.

EFORT je neprofitna organizacija koja za cilj ima promociju razmjene naučnih znanja i iskustava u prevenciji i liječenju bolesti i povreda koštano-zglobnog sistema. U tu svrhu EFORT organizuje kongrese, seminare, kurseve i forume širom Evrope. Takođe, inicira i podržava osnovna i klinička istraživanja.