24. avgust – ZAVRŠNA PROMOCIJA PROJEKTA „ZDRAVO I FINO“

0
447

Zabok – Ministar zdravlja prim. dr Siniša Varga sudjelovao je na završnoj promociji projekta „Zdravo i fino“ koje je organiziralo Društvo Naša djeca Zabok. Promociji su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i saborska zastupnica Dunja Špoljar,a sve ih je na početku pozdravila predsjednica Društva Naša djeca Zabok, Sonja Borovčak.

Projekt „Zdravo i fino“ ima za cilj promovirati, odgajati i obrazovati djecu i mlade o zdravoj prehrani, sticanju zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života, te pružiti informacije o problemu pretilosti u djece. Ministar zdravlja pozdravio je akciju društva Naša djeca. – „Usvajanje zdravih životnih navika od najmlađe dobi ključno je za očuvanje zdravlja naših budućih generacija. Iznimno me veseli da će ova akcija pomoći i roditeljima i dječjim vrtićima da se podsjete kako najzdravije i najukusnije kuhati svojoj djeci”, izjavio je ovom prigodom ministar zdravlja.

Osim radionica zdravoga kuhanja, s djecom su se provodile i druge aktivnosti: obrada vlastitog eko-vrta, kreativne radionice u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog, s ciljem izrade slogana te štampanja seta plakata o zdravoj prehrani i zdravlju. Inovativna i originalna aktivnost bila je snimanje CD-a Zdravo i fino s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece. Pjesme je izveo i snimio dječji zbor Društva Naša djeca Zabok Zabočki mališani te su na ovoj promociji izveli nekoliko pjesama s CD-a Zdravo i fino.