24. jul – Cetinje će dobiti adaptirano porodilište i dječije odjeljenje

0
22

Prijestonica Cetinje će kroz donaciju I&S Fondacije, vrijednu 40.000 eura, dobiti adaptirano porodilište i dječije odjeljenje u bolnici “Danilo I”, novo hortikulturno uređenje kružnog toka na ulazu u grad kao i novo dječje igralište sa pratećim mobilijarom, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Kako navode, ugovor o ovoj donaciji na Cetinju su potpisali gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i izvršni direktor I&S Fondacije Darko Pavićević. Precizirano je da će za planiranu adaptaciju u bolnici “Danilo I” biti potrošeno 20.000 eura, dok će po 10.000 eura biti opredijeljeno za kružni tok i dječje igralište. Dodaju da je planirano da radovi budu završeni do kraja ove godine.

– Želim da u svoje lično i u ime građana Cetinja zahvalim Fondaciji na ovoj izuzetno značajnoj donaciji. Ova lokalna samouprava je posvećena najmlađoj populaciji jer je svako ulaganje djecu investicija u budućnost Cetinja – kazao je Kašćelan.

On je dodao da posebno cijeni činjenicu da je Fondacija, uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, odlučila da pomogne Prijestonici i doprinese unapređenju kvaliteta života Cetinjana i Cetinjanki.

– Ovo je samo prvi korak na uspostavljanju uspješne saradnje sa Prijestonicom. Cilj nam je da unaprijedimo kvalitet života djece i mladih na Cetinju i u pripremi je plan petogodišnje saradnje između Fondacije i Prijestonice”, kazao je Pavićević.