25. jul – Zdravstveni sistem Crne Gore će podići na viši nivo

0
24

Svim privatnicima, posebno onima koji do sada nijesu imali priliku, a koji rade po tržišnim pravilima, pružamo ruku da bismo zdravstveni sistem Crne Gore konačno podigli na viši nivo, saopštila je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović.

Prema njenim riječima, bez obzira na to što se u Odluci o mreži zdravstvenih ustanova koju je usvojila Vlada Crne Gore nije pomenula nijedna privatna zdravstvena ustanova, Ministarstvo zdravlja i cijela Vlada se prozivaju kroz plaćene objave.

– Monopol se, na sreću države i građana – razbija. Ugovori s privatnicima sklapaće se samo na osnovu javnog poziva. Najbolji će dobijati posao. Prijetnje su uzaludne, one me ne mogu uplašiti. Naprotiv, dodatno motivišu i dokazuju da smo na pravom putu da sačuvamo i javno zdravlje i javni zdravstveni sistem, naravno, u saradnji sa privatnicima koji ne traže veze već su spremni da se takmiče na tržištu i da se izbore za svoje mjesto – istakla je dr Borovinić Bojović.

Kako ističe, suština odluke Vlade je u tome da će građanima, umjesto dosadašnje nekolicine privatnika, biti na raspolaganju mnogo više njih, piše CDM.