24. jun – Renovirana multimedijalna sala na Medicinskom fakultetu

0
102

Puštena je u rad renovirana i opremljena multimedijalna sala na Institutu za morfološku grupu predmeta na Medicinskom fakultetu u Podgorici. Studenti će biti u mogućnosti da interaktivno, uz pomoć najsavremenije tehnike za učenje usvajaju nova znanja. Predavanja i učenje gradiva iz predmeta Anatomija, Histologija, Patologija i Sudska medicina biće olakšana uz mogućnost interaktivne organizacije nastave.

Renoviranje je obuhvatilo parketne radove, zidne radove, prilagođavanje instalacije za tehničku podršku, kao i brendiranje prostorija. Sala je opremljena multimedijalnom tablom, projektorom, kamerom, personalnim računarom, 10 monitora, audio sistemom ozvučenja, uz 10 kancelarijskih stolova i 20 stolica.

Renoviranje sale i opremu je omogućila farmaceutska kompanija Hoffmann La Roche Crna Gora donacijom vrijednom 11.102 eura. Kompanija Hoffmann La Roche je pokuzala društvenu odgovornost omogućivši studentima Medicinskog fakulteta kvalitetnije uslove za učenje.

Poseban osjećaj poštovanja i zahvalnosti upućen je dr Milošu Ičeviću, direktoru Hoffmann La Roche Crna Gora i dr Suadu Šabanoviću, specijalisti za proizvode i stratešku analizu koji su svoja znanja stekli upravo na Medicinskom fakultetu UCG u Podgorici, i ovim činom su pokazali emotivnu i ljudsku profesionalnu bliskost sa matičnim fakultetom.

Dekan Medicinkog fakulteta u Podgorici prof. dr Miodrag Radunović uz prigodne riječi uručio je zahvalnice kompaniji Hoffmann La Roche, dr Ičeviću i dr Šabanoviću.