25. jul – KCCG-u za novu opremu 20.000 eura

0
249

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 20.000 eura za nabavku medicinske opreme, kojom će ta zdravstvena ustanova poboljšati dijagnostičke i terapeutske procedure u jedinici intenzivnog liječenja. Ugovor o donaciji potpisali su izvršni direktor EPCG Igor Noveljić i direktorica KCCG Zorica Kovačević. Zahvaljujući na donaciji, Kovačević je kazala da je riječ o nabavci dva bronhoskopa za potrebe Klinike za anesteziju, centralne intenzivne terapije i terapiju bola, koji će se koristiti u Odjeljnju centralne intezivne terapije i operacionim salama.

-Posebno je važno istaći da je jedan aparat namijenjen za izvođenje osnovnih dijagnostičkih i terapijskih procedura u Odjeljenju centralne intenzivne terapije, a drugi za otežanu intubaciju pacijenata koji predstavlja standard za rješavanje otežanog disajnog puta, bilo u operacionoj sali ili Odjeljenju centralne intentzivne terapije. Ovim činom EPCG se pridužila porodici prijatelja naše ustanove na čemu im se nasrdačnije zahvaljujemo – rekla je Kovačević.

Iz EPCG su najavili da će, nastavljajući misiju aktivnog učešća u poboljšanju uslova zdravstvene zaštite svih građana, u narednom periodu donirati određena sredstva za kupovinu potrebne medicinske opreme u još nekoliko zdravstvenih ustanova.