26. jun – Organizovano donatorsko veče u Minhenu za Dječiji dom u Bijeloj

0
410

Bavarsko udruženje njemačko-crnogorskog prijateljstva DEMonte iz Minhena, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu i Uprave za Dijasporu, organizovalo je donatorsko veče kako bi pomoglo Dječijem domu Mladost u Bijeloj.
Inicijativu udruženja DEMonte da se prikupi pomoć za rekonstrukciju krova na Dječijem domu u Bijeloj i ugradnje solarnog sistema, podržala je i kompanija Luštica Development. Na donatorskoj večeri u Minhenu nastupio je poznai crnogorski pjevač Sergej Ćetković.
Odlazeći crnogorski konzul Veljko Milonjić ocjenio je da nije bilo ljepšeg načina da privede kraju četvorogodišnji mandat u Minhenu i zahvalio na privilegiji da u tom periodu sarađuje sa čelnicima udruženja DeMonte i Framog.
Direktor marketinga i prodaje u Luštica Development, Rudiger Flajhe, kazao je a je ta inicijativa povezala društveno-odgovorno poslovanje kompanije sa planovima dijaspore.
Predsjednik udruženja DeMonte, dr Dejan Sickinger, ocijenio je da je priređen veličanstveni događaj humanitarnog aspekta koji bi trebalo da obezbijedi podršku za neophodne radove na Domu u Bijeloj.
Doprinos inicijativi dali su i crnogorski poslanici, na čelu sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skup[tine Crne Gore, Andrijom Nikolićem.
– Poslanici crnogorskog parlamenta učešćem u ovoj akciji pokazali su svoj odnos prema dijaspori, jer se dobrim primjerima i zdravim inicijativama jača privrženost matici – rekao je Nikolić, koji je uručio donaciju u ime članova poslaničkog kluba DPS/a.
Humanitarnoj večeri, prisustvovale su i brojne zvanice iz Crne Gore i Njemačke, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, Vlade Bavarske i predstavnici privrednih udruženja iz Minhena.